Sri Chinmoy tanítása és spirituális útja

Sri Chinmoy egy integrált jógautat tanított, a szív útját, mely a dinamikus nyugati életet a keleti világ spirituális értékeivel teljes harmóniában egyesíti. A szív-központra való rendszeres meditációval a kereső belső békét, örömöt, Fényt és szeretetet ér el. A legmagasabb belső Énünkkel való szeretet és egység filozófiája Istent és embert, mint ugyanazon tudat aspektusait teszi természetes módon átélhetővé. Saját spirituális útját a szeretet, odaadás és önátadás útjának is hívta.

Sri Chinmoy szerint a törekvés – a szív mind magasabb és mélyebb valóságok utáni szüntelen vágyakozása – az a spirituális erő, ami ott rejlik minden jelentősebb vallási, kulturális, tudományos vagy sportbeli előrelépés mögött. Ha a szívben élünk, és folyamatos öntúlszárnyalásra törekszünk, felszínre hozhatjuk a legjobbat magunkból, és megtalálhatjuk a valódi elégedettséghez vezető utat. Saját szavaival:

“Célunk, hogy a fényestől eljussunk a fényesebbig és a legfényesebbig. A magastól a magasabbig és a legmagasabbig. És fejlődésünknek még a legmagasabbal sincs vége, mert mindannyiunkban ott lakozik maga Isten, és Isten minden egyes pillanatban túlszárnyalja saját valóságát.”

Forrás: www.srichinmoy.hu